Toen ik dit begreep, snapte ik waarom mensen doelen bijna nooit halen.

Gepubliceerd op 15-8-2023

Het woord ‘identiteit’ is oorspronkelijk Latijns. Het is een samentrekking van de woorden ‘essentitas’ en ‘identidem’. Oftewel, ‘herhaaldelijk’ en ‘wezen’.

Je identiteit is dus je herhaaldelijke wezen. Het is wat je dagelijks doet (en niet doet). Je identiteit bestaat uit je gewoonten.

Als je gewoonten je niet bij je doel brengen, dan moet je die gewoonten veranderen. Dan is het nodig om je identiteit te veranderen.

Hoe doe je dat?

Je hebt twee stappen nodig:
1. Bepaal wie je wilt zijn.
2. Bevestig die nieuwe identiteit met overwinningen.

Schrijf uit welke identiteit nodig is voor het behalen van je doel. Welke waarden zijn belangrijk? Welke principes zijn nodig?

Vervolgens train je jezelf in het zijn van die persoon. Elke keer dat het lukt, is een overwinning. Je zult merken dat je gewoonten door de tijd heen veranderen.

Wat je eerst deed, doe je niet meer. Wat je niet deed, doe je nu wel. Het logische gevolg hiervan is: nieuwe resultaten.

De meeste mensen kijken alleen naar wat ze doen. Daarom halen ze doelen niet. Je identiteit transformeren gaat veel dieper. En het is dé manier om doelen wel te behalen.

Heb jij helder welke identiteit nodig is voor het behalen van je doelen?

Terug naar alle blogs

Wil je doorpakken?

Inzichten zijn tof en inspirerend, maar het verandert nog niets in de realiteit. In een persoonlijk gesprek laat ik je zien hoe je inzichten omzet in actie.
Ik wil een gesprek inplannen
©2024 Jeffrey van Vroenhoven-website door bluewallmedia